Snježno nevrijeme zahvatilo Liku

 

snjezno nevrijemeObilne snježne oborine zahvatile su u utorak Liku, gdje snijeg od jutra pada na širem području Gospića, ali izmjerenih 26 centimetara snijega nije iznenadilo zimsku službu.

Sve su državne ceste prohodne, osim što je rano jutros bilo prometnih teškoća na cesti Gospić-Baške oštarije-Karlobag. U tijeku je čišćenje lokalnih i Županijskih cesta. 

Najviše snijega palo je na sjevernom Velebitu - na Zavižanu je izmjereno 96 centimetara snijega, koji je u prijepodnevnim satima prestao padati. 

Meteorolog Ante Vukušić izjavio je Hini da je ovakvo (ne)vrijeme uobičajeno za ovo doba godine u Lici, te se prisjetio one narodne: "Kandelora zima fora". 

Inače, Ličani tradicionalno spremni dočekuju zimu - opskrbljeni su drvom za ogrijev, suhim mesom, krumpirom i kiselim zeljem. 

Od 14,00 sati ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Otvorena je za sve skupine vozila. 

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, uključujući dionicu stare ceste kroz Gorski kotar DC3 između Zdihova i Kikovice. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. 

U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri pada snijeg, slab u Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ima ga i na dionici autoceste A7 između čvorova Permani i Jurdani. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mogući su odroni zemlje i kamenja. 
Iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
313360